fbpx


Davy Koppen

Geboorte datum: 19-05-1985
Woonplaats: Weert
Ervaring: Enkele jaren Amateur A renner geweest, tussentijds nog een jaar triathon gedaan. Nu sinds kort de draad weer opgepakt
Kwaliteiten: Fietsonderdeel. Zwemmen en lopen moet ik me nog in verbeteren
Doelstelling: 1/4 triathlon in rond de 2.00-2:10 uur kunnen afronden, zoals dat in 2015 ook lukte.

"Na in 2015 te zijn begonnen met triatlon (na een lange pauze van enkele jaren niet gesport te hebben) was het vooral de competitie met vrienden onderling die me tot stevig trainen dreef. Waar zij na enkele maanden een beetje bleven hangen pakte ik door, en wist uiteindelijk een aantal 1/4 triatlons met nette tijden te finishen met als hoogtepunt de winst in Deil.

Met het starten van een bedrijf, en het krijgen van een kindje stond het sporten de afgelopen twee jaar wederom op een laag pitje, maar halverwege 2018 besloot ik dat het roer weer om moest. Enkele maanden heb ik het fietsen weer opgebouwd en in augustus besloten om serieuzer te willen gaan trainen. Hierbij heb ik besloten de hulp van Alan in te schakelen en wat was dat een goede keuze! Mijn trainingen werden veel diverser, anders ingericht en daarmee veel meer prikkelend. Ik ben de laatste maanden nog nooit zo gemotiveerd geweest om goed te trainen.

De afwisseling in de schema's is erg prettig. Core stability, fietsen, lopen, zwemmen - geen enkele training is hetzelfde om de prikkels continu te laten wisselen. Ik merk dat ik daardoor ook telkens weer uitkijk naar nieuwe trainingen. Analyse nadien is ook erg prettig, Alan stuurt vaak tussentijds een reminder hoe trainingen eruitzien, en de weekrapporten schetsen dan ook een prettig overall-beeld. De eerste resultaten zullen pas in 2019 bekend gaan worden, zodra de wedstrijden gaan beginnen - maar aan de training kan het niet gelegen hebben!"

Gelezen: 1275 keer Laatst aangepast op donderdag 17 januari 2019 15:52
Vind je dit artikel leuk? Deel het dan met je vrienden!