fbpx


Gerard Schuijt

Geboorte datum: 23-01-1960
Woonplaats: Leidschendam
Ervaring: Een kleine 40 jaar train ik al minimaal 4 á 5 keer per week. De eerste jaren wedstrijdatletiek, 200/400 meter, daarna veel wielrennen en veel langere duurlopen gedaan, ook aan diverse kwart en halve triathlons meegedaan. In al die jaren heb ik zeker wel aan een toertocht of 100 meegedaan boven de 120km (waar onder 3 x LBL en de Ronde van Vlaanderen (klassieke afstand 247KM)
Kwaliteiten: Extreem goed duurvermogen (ik ga altijd pas na een uur of 3 echt lekker rijden en ik kan altijd nog iets harder rijden dan ervoor, verder mijn trainingsdiscipline (altijd zin in te sporten)
Doelstelling: Gezond blijven en verbeteren van mindere punten zoals sprinten en ik wil nog beter heuvelop kunnen rijden.

"Ik heb sinds 5 jaar astma en daardoor heb ik 2 jaar geleden een jaar niet buiten kunnen fietsen, ik heb altijd veel interesse gehad in trainingsleer, maar ja het toepassen ervan blijft toch altijd een probleem vooral wanneer je verder komt in het seizoen. Dus ik dacht, ik ga me laten begeleiden. Ik ben via het internet bij Alan terecht gekomen mede via positieve verhalen op het forum van het blad Fiets. Hij is nog meer gaan werken aan mijn basis, ik begon met mijn rustige duur ergens halverwege de 24km gem. per uur en we zijn nu 7 maanden verder en ik rij nu 3 km per uur harder, verder is sprinten niet mijn specialiteit maar nu we daar ook veel op trainen is dat met sprongen vooruitgegaan. Verder zijn de trainingen vlak onder mijn anaerobe drempel flink wat korter geworden, ik bouw nu minder vermoeidheid op. (Dit ging niet zonder slag of stoot, hij moest mij wel overtuigen van het nut) Blijft moeilijk in het begin om dit te accepteren. Er leiden dus veel wegen naar Rome. Ik hoop door Alans expertise nu een hele goede winter te draaien en ook ben ik van plan om een vermogensmeter aan te gaan schaffen. Dus er zijn nog genoeg uitdagingen voor het komende seizoen."

Gelezen: 481 keer
Vind je dit artikel leuk? Deel het dan met je vrienden!