fbpx


Gert-Jan van Krevelen

Geboorte datum: 
Woonplaats: (Nederland)
Ervaring: Ik ben eind 2012 gaan spinnen in de sportschool, daar kreeg ik al aardig de smaak te pakken maar ik had nog geen fiets dus ben toen vooral binnen aan het sporten geweest. Eind dat jaar aangemeld voor deelname aan Alpe d’HuZes 2013 (uiteindelijk 2 x omhoog gereden). In april 2013 ben ik voor het eerst buiten gaan fietsen op een mountainbike, en kreeg de smaak dusdanig te pakken dat ik in 2013 uiteindelijk zo’n 6000km buiten heb gefietst. In 2014 heb ik opnieuw deelgenomen aan Alpe d’HuZes (3 x omhoog) en heb dat jaar (nog steeds op mijn mountainbike) 9000km gefietst. Eind 2014 besloten om toch een racefiets te kopen. In 2015 heb ik een aantal mooie tochten gereden waaronder de KlimClassic (160km), Amstel Gold (150), in Italië de Grand Forno Sportful (130km), en Boogie’s Extreme (na 90km pech met mijn fiets).

Ik heb de eerste 2 jaar vooral getraind op gevoel waarvan ik dacht dat het goed was. Ik begon met vooral zwaar te fietsen (“want berg op is zwaar”). Ik kreeg toen wat tips dat ik beter op souplesse kon trainen, want uren lang “krachttraining met de benen” gaat niet lukken. Ik begon in de loop van 2014 wel te merken dat ik niet veel verder meer kwam. Ik had zelf wel een basis kunnen leggen (want ik kwam van ritten van 40km naar ritten van 150km), maar ik merkte geen verbetering meer. Veel gelezen op internet, de winter van 2014-2015 veel op lage hartslag getraind in de sportschool, maar uiteindelijk had ik toch het gevoel dat ik hulp nodig had van iemand die weet wat hij doet, en zo ben ik uiteindelijk bij Alan terecht gekomen.

Kwaliteiten: Doorzettingsvermogen (klimmen, hoewel ik geen klimmerstype ben, en ik kan vrij stoïcijns mijn training volhouden ook al is het soms saai om 2 uur op lage hartslag in de sportschool trainen).

Doelstelling: In zijn algemeenheid wil ik lichamelijk tochten van 200km in Limburg aan kunnen.

Concreter wil ik volgend jaar opnieuw de Grand Forno Sportful rijden, hopelijk vind ik medestanders voor de 200km. Verder heb ik plannen voor Alpe d’Huzes (heel ambitieus minimaal 5 x omhoog), voor de Amstel Gold hoop ik weer ingeloot te worden, en de KlimClassic is een belangrijke graadmeter: afgelopen jaar had ik daar concreet het gevoel dat de 1e hele stijle klim teveel negatieve impact had op de rest van de dag.

"Ik ervaar trainingsbegeleiding als zeer nuttig. Veel informatie is natuurlijk wel op internet te vinden en met een beetje geluk krijg je ook nog de informatie van iemand die weet waar hij overpraat. Maar dat is altijd algemeen, met trainingsbegeleiding wordt op jou persoonlijk en je persoonlijke omstandigheden gefocust. Tevens kan een coach variatie in de trainingen inbouwen, zonder dat je zelf (met behulp van de informatie van internet) maar hoeft te hopen dat je het goed doet. En het zorgt voor mij voor een doel tijdens trainingsritten waardoor het voor mij eenvoudiger is om vol te houden."

Gelezen: 1325 keer Laatst aangepast op zaterdag 24 maart 2018 14:16
Vind je dit artikel leuk? Deel het dan met je vrienden!