fbpx


Alan Smeets Msc

Alan Smeets

Bewegingswetenschapper, voedingsdeskundige

Alan Smeets (Kerkrade, 1984) Op jonge leeftijd ben ik begonnen met zwemmen, waarmee ik met drie tot vier uur trainen per week medailles op Nationale junioren kampioenschappen wist te winnen. Door de jaren heen ben ik meer gaan trainen en werd de begeleiding ook anders. Doordat ik zelf op niveau aan sport doe heb ik door de jaren heen veel geleerd.

Mijn studie en mijn eigen sportervaringen zijn een uitstekende basis om sporters uit diverse sporttakken te begeleiden. Bij training gaat het immers om het complete plaatje en niet hoe hard of hoeveel iemand traint. Daarnaast bieden mijn opleidingen mij ook de mogelijkheid om advies over voeding en gewicht te geven.

2013 MSc. Sports Nutrition

Om het IOC diploma in Sports Nutrition af te sluiten met een MSc, heb ik een onderzoeksstage gedaan aan Londen Metropolitan University (Groot Brittannië). Tijdens deze stage heb ik uit een bestaand ingrediënt, dat nog niet specifiek als sportvoeding werd gebruikt, nieuwe sportvoeding ontwikkeld. Daarna heb ik onderzocht wat de waardering van dit nieuwe product is onder actieve individuen en of zij dit product vergelijkbaar waardeerden als bestaande sportvoeding. Mijn stage heb ik afgesloten met een scriptie getiteld: The potential of new developed jellies as a rehydratation or recovery food for active individuals.

London 
Metropolitan University
Sportsoracle

2012 IOC Diploma in Sports Nutrition

Een internationaal studie programma over sportvoeding dat verzorgd wordt door de medische commissie van het Internationaal Olympisch Comité.

2007 MSc. Physical Activity and Health

Mijn studie Bewegingswetenschappen heb ik in Maastricht afgesloten met een Master Physical Activity and Health. Ik heb stage gelopen bij een onderzoek waar werd gekeken naar de mogelijkheid om het verlies aan spiermassa bij ouderen tegen te gaan door middel van een eiwit supplement. Hiervoor heb ik een scriptie geschreven met de titel: “Leucine supplementation as a strategy to retard the process of sarcopenia”


Maastricht University

2006 BSc. Human Movement Sciences

Voor mijn BSc. heb ik als major ‘Human Movement Sciences’ gekozen en als minor ‘Bioregulation and health’. Als voorbereiding op mijn BSc. stage heb ik een literatuur studie naar krachttraining gedaan. Uiteindelijk heb ik stage gelopen bij een onderzoek waar men heeft gekeken of bepaalde lichaamskenmerken invloed hebben op de krachttoename na krachttraining.