fbpx


Xander van Heeringen

Geboorte datum: 27-04-1976
Woonplaats: Heemstede
Ervaring: 10 jaar
Kwaliteiten: Discipline en afzien
Doelstelling: Duurvermogen verbeteren en beter kunnen klimmen
Website: https://gnao1.nl/

Stichting voor mijn zoon Max, die in 2017 is opgericht om bekendheid te geven aan de zeldzame genetische mutatie die aangeduid wordt met GNAO1.

"Succes is naar mijn mening niet iets dat je overkomt. Het begint met een doel, een goede voorbereiding en een plan. En heel veel toewijding, oefenen, beter worden. Vallen en opstaan.

Ik fiets nu 11 jaar. De laatste 6 jaar ga ik elk jaar in de zomer met een groep vrienden een Gran fondo of cyclo fietsen in de bergen. Dat is dan mijn trainingsdoel waar ik in het jaar naartoe train. Ik trainde de maanden ervoor 3 a 4 keer per week met op zondag een lange rit. Verschillende trainingsmethoden geprobeerd alleen merkte dat ik niet verbeterde. Trainen was meestal flat out en kon op de vlakte heel hard fietsen. Toch kwam ik in de bergen naar mijn mening te kort, ik wilde met meer gemak de berg op klimmen. Sinds twee jaar ben ik met Alan gestructureerd aan het trainen. Ik heb nu een jaarplanning, train 4 keer in de week op de fiets, binnen of buiten, zeer gevarieerde trainingen, basis uitbouwen op basis van lage hartslag, hoge trapfrequentie. Dat voelde in het begin als een keurslijf en ongemakkelijk, maar ik heb er echt plezier in gekregen. Zeker als de resultaten zichtbaar worden, motiveert dat om de volgende training er weer vol voor te gaan. Gestructureerd trainen vraagt om toewijding en vastberadenheid. En maakt naar mijn mening fietsen echt veel leuker."

Gelezen: 567 keer Laatst aangepast op donderdag 15 augustus 2019 15:21
Vind je dit artikel leuk? Deel het dan met je vrienden!